Φρίκη στη Φλόριντα: Σκότωσαν δελφίνια – 20.000 δολάρια σε όποιον οδηγήσει στους δράστες

Δύο δελφίνια βρέθηκαν νεκρά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στις ακτές της Φλόριντα, τα οποία έφεραν τραύματα από όπλο και άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Οι Αρχές της Φλόριντα προσφέρουν το πόσο των 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που αφορούν τους υπαίτιους για θάνατο δύο δελφινιών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία «National Oceanic and Atmospheric Administration» (NOAA), τουλάχιστον 29 δελφίνια έχουν θανατωθεί στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ από 2002, με τα τέσσερα περιστατικά να έχουν καταγραφεί πέρσι.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δελφίνια τραυματίστηκαν από όπλο ή βέλη ή ψαροντούφεκο», ανέφερε η ανακοίνωση της NOAA την Τρίτη

Το πρώτο δελφίνι εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ναπλς την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια εβδομάδα, ερευνητές από το καταφύγιο άγριας ζωής «Emerald Coast Wildlife Refuge» βρήκαν ένα δελφίνι με μία σφαίρα στην αριστερή πλευρά του, στις ακτές της Πενσάκολα στη Φλόριντα. Νωρίτερα το Μάιο, αξιωματούχοι της NOAA βρήκαν ένα νεκρό δελφίνι που έφερε τραύμα στο κεφάλι, στα ανοιχτά της νήσου Καπτίβα.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως πιθανότατα οι δύο θάνατοι οφείλονται σε ανθρώπους που τάισαν τα ζώα. Ωστόσο, το τάισμα των δελφινιών από τον άνθρωπο πρέπει να αποφεύγεται γιατί τα εκθέτει σε κίνδυνο. Καθώς τα ζώα με την πρακτική αυτή συνδέουν τα σκάφη με το φαγητό, το τάισμα τα καθιστά ευάλωτα σε όσους έχουν σκοπό τα βλάψουν, καταλήγει η ανακοίνωση της NOAA.