”ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ”

Αφού λοιπόν στους έξι μήνες της διοίκησης Τσακίρη, συν τους τρεις μεταβατικούς, λύσανε όλα τα προβλήματα του δήμου, είπαν οι άνθρωποι να ξεκουραστούν λίγο, με πλούσια εδέσματα και αρκετά χαμόγελα. Πράγματι δεν ήταν λίγα αυτά που αντιμετώπισαν, και μετά από συντονισμένες προσπάθειες, κατόρθωσαν να ανταποκριθούν πλήρως σε όλους τους τομείς. Ας δούμε λοιπόν αυτό το πλούσιο έργο τους, και να μην βιαστούν κάποιοι να τους κατηγορήσουν.

-Στις δημοτικές ενότητες του Δήμου, Καλλιθέα και Μυγδονία, είχαμε μια υποβάθμιση έως και αγνόηση ύπαρξης τους ακόμη, με αποκορύφωμα τους στολισμούς των Χριστουγέννων. Επίσης κατάφεραν να υπάρχει ελλιπής ή ακόμα και η παντελής έλλειψη θέρμανσης, και το δημοτικό σχολείο του Πενταλόφου, ξέμεινε από πετρέλαιο και τα παιδιά ξεκίνησαν τα μαθήματα μετά τις γιορτές, σε κρύες αίθουσες.

-Το πρόβλημα με το νερό στην περιοχή της Μυγδονίας πετάχτηκε στις καλένδες. Υπήρξε κάποια εξέλιξη επί του θέματος αυτού πέραν των ενεργειών που είχαν γίνει για υδροδότηση της Μυγδονίας, από την προηγούμενη  διοίκηση και με την λύση που πρότεινε;

-Το φιάσκο με τα αδέσποτα, που όχι μόνο δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, αλλά τίναξαν και στον αέρα το πρόγραμμα ”ΑΛΚΥΟΝΙΣ” που ήταν συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ανάμεσα σε τρεις δήμους, αλλά χάριν κομματικών εντολών, το πετάξαμε και αυτό στον κάλαθο των αχρήστων.

-Λατομεία Μεσαίου; Άκρα του τάφου σιωπή. Και εδώ θα πει κάποιος, καλά τώρα είναι δυνατόν να κοιτάξουμε το περιβάλλον και το καλό του δήμου; Αλίμονο, πρώτα να ρωτήσουμε τον κ.περιφερειάρχη τι θα πει, και μετά βλέπουμε. Τόσο κουράστηκε ο άνθρωπος να μας βοηθήσει στην εκλογή μας.

-Οι χωματερές είναι μια άλλη ιστορία, που δεν μπορεί να καταλάβει ο απλός πολίτης. Φυτρώνουν η μία πίσω από την άλλη, για να μπορούν οι ”ευσυνείδητοι” πολίτες, να πετάνε τα σκουπίδια τους, τα ογκώδη τους, και καμιά φορά και τα κουφάρια νεκρών ζώων.

-Αφού έχουμε αφήσει μερικούς μήνες, απλήρωτους τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΩ, τώρα μπορούμε να πιούμε και κανένα ποτηράκι κρασί. Είναι μια μπόρα, που και αυτή θα περάσει.

-Για την ΔΕΥΑΩ, ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Τους ξεμπρόστιασαν οι δύο τελευταίοι πρόεδροι, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση, να αναρωτηθεί, αν εδώ υπάρχει πράγματι συγκάλυψη.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα, για να πείσουμε τους”γκρινιάρηδες”, για πόσο αναγκαία είναι η ξεκούραση και το φαγοπότι της διοίκησης. Από σήμερα, ξανασηκώνουν τα μανίκια τους, και πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά. Τα λιγοστά προβλήματα του δήμου που απόμειναν, σύντομα θα βρουν την λύση τους, σαν αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

-Για πολιτικό πολιτισμό; Πετάχτηκε και αυτό στις χωματερέςΕίχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου ο Παντελής Τσακίρης, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί και να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο, από τα έργα της προηγούμενης διοίκησης, χωρίς καν να κάνει την παραμικρή, έστω ελάχιστη αναφορά σε αυτήν, αποδεικνύοντας  και στους πιο δύσπιστους, ότι η πολιτική μικροψυχία έχει υπερκεράσει τον πολιτικό πολιτισμό.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα, για να πείσουμε τους”γκρινιάρηδες”, για το πόσο αναγκαία είναι η ξεκούραση και το φαγοπότι της διοίκησης. Από σήμερα όμως, ξανασηκώνουν τα μανίκια τους, και πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά. Τα λιγοστά προβλήματα του δήμου που απόμειναν, σύντομα θα βρουν την λύση τους, σαν αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

ΥΓ: Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο από στέλεχος της διοίκησης. Το επισημάνουμε, γιατί δεν θέλουμε να ”κλέψουμε” τα πνευματικά δικαιώματα.