Τα χωριά του Δήμου μας έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και στην αδιαφορία των διοικούντων

 

 

Παραπονείται λέει ο εφημέριος του Μονόλοφου για την έλλειψη στολισμού στην περιοχή του, ενώ στην κοινότητα Ωραιοκάστρου ξοδεύτηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ φέτος ώστε το κλίμα των Χριστουγέννων να περισσεύει, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι από το 2014 που βρίσκεται στο χωριό, μέχρι και πέρυσι, η πλατεία ήταν στολισμένη με Δέντρο, Φάτνη και στολίδια. Περίμενε υπομονητικά μέχρι τελευταία στιγμή να έρθουν να στολίσουν, αλλά το μόνο που υπάρχει είναι μια ταινία με 100-200 λαμπάκια, και αυτά πολύ πρόχειρα για τα μάτια του κόσμου, καταλήγοντας ότι έναν στολισμό το αξίζουμε και εμείς που θα γιορτάσουμε του Χριστού την Γέννηση.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα μετά και από παρέμβαση του τοπικού site oraiokastro 24, να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις κατόπιν εορτής. Από το τίποτα καλή και η Παναγιώτενα….Φτάσαμε τα αυτονόητα να τα ζητιανεύουμε….Έστω και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στολίστηκε η πλατεία…Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά λόγια του εφημέριου. Βέβαια εδώ να τονίσουμε ότι κάποια στοιχεία από αυτά που ειπώθηκαν στο τέλος, δεν μας εκφράζουν, γιατί ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους, και όχι μόνο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Αλλά και στον οικισμό του Πετρωτού αλλά και του Μεσαίου, η κατάσταση ίδια είναι, πλήρης απουσία στολισμού και επιδεικτική περιφρόνηση των οικισμών. Ίσως βέβαια να υπάρξει κάποια παρέμβαση κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων ή ίσως και στις απόκριες. Ή ίσως όταν τέλος πάντων κάποτε οι διοικούντες του δήμου ανακαλύψουν ότι οι οικισμοί αυτοί αποτελούν τμήμα αναπόσπαστο του Δήμου εδώ και μια δεκαετία. Ποιος ξέρει; Εδώ βέβαια να τονίσουμε, ότι η απουσία του προηγούμενου προέδρου Τάσου Λαζαρίδη, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, γιατί κακά τα ψέματα, μαζί με τον πρόεδρο του Πενταλόφου Τάκη Τερζή, ήταν οι άνθρωποι που αφήσανε το στίγμα τους, στα συγκεκριμένα χωριά. Γι αυτό και ο κόσμος για να τους ευχαριστήσει…τους έστειλε στα σπίτια τους. Τώρα που βλέπουν την διαφορά στα χωριά τους, είναι πλέον πολύ αργά.

Μελαγχολεί κανείς από τον αχαλίνωτο τοπικισμό και άγνοια διοίκησης των παραγόντων του δήμου μας. Για αυτούς Δήμος Ωραιοκάστρου είναι μόνο ο οικισμός Ωραιοκάστρου και μάλιστα, δύο- τρία επιλεγμένα κεντρικά σημεία του οικισμού αυτού. Και καλά οι διοικούντες έχουν τις καταβολές, τα συμφέροντα ή και τις ιδεοληψίες τους, οι άλλοι οι ΄΄σχολιαστές΄΄, δημοσιογράφοι, sites, blogs κλπ ;

Ναι, και μιλάμε ειδικά για συγκεκριμένο site, και για συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που όταν σε χωριά του δήμου μας προεκλογικά, εφιστούσε ο Αστέριος Γαβότσης την προσοχή των κατοίκων αυτών για τον τοπικισμό ορισμένων, υποψηφίων τότε και διοικούντων σήμερα, για τις διαθέσεις τους απέναντι στα χωριά και στους κατοίκους τους , αυτός με πηχυαίους τίτλους και σκωπτικά δημοσιεύματα κατηγορούσε τον Γαβότση σαν τοπικιστή!!! Διότι λέει τα λόγια του : << Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο αλίμονο σας …>> ήταν διχαστικά και τόνιζαν τον τοπικισμό του. Βέβαια ο άνθρωπος είναι γνωστός για την κοπτοραπτική των λέξεων, γιατί αν απομονώσουμε μια πρόταση από την προηγούμενη ή την επόμενη, τότε το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό.

Αυτοί λοιπόν που τότε τον κατηγορούσαν σαν τοπικιστή, και σήμερα τα χωριά του Δήμου μας έχουν αφεθεί στη εγκατάλειψη και στην αδιαφορία των διοικούντων, τώρα τι έχουν να πουν;