Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής διάβασης του Γαλλικού ποταμού στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Ένα μεγαλόπνοο έργο του δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο περίμεναν χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ήδη είναι σε εξέλιξη οι εργασίες εκτροπής της κοίτης του Γαλλικού ποταμού και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεσμεύτηκε προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται, δίνοντας ανάσα πνοής στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι χρόνια ολόκληρα παρέμεναν εγκλωβισμένοι και αποκομμένοι κάθε φορά, που ο Γαλλικός ποταμός υπερχείλιζε.

«Αισθάνομαι υπερήφανος αλλά συγκινημένος γιατί ένα έργο «πνοής» μπαίνει στην τελική ευθεία. Δυστυχώς κατά το παρελθόν σ΄αυτή τη γέφυρα έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, κι αυτός ήταν ένας λόγος παραπάνω, το έργο αυτό να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη διοίκησή μας. Βέβαια κινούνται διαδικασίες και για άλλα έργα στην περιοχή. Καθημερινά ο δήμος Ωραιοκάστρου δίνει αγώνα για να πετύχει το καλύτερο για τους δημότες του γιατί έτσι αποδεικνύουμε και εμείς όχι μόνο ότι ακούμε τα προβλήματά τους αλλά δίνουμε και λύσεις», δήλωσε ο Αστέριος Γαβότσης

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου ξεκίνησαν από το 2010. Μετά από αγώνα της νέας διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου τελικά δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και στις αρχές του 2018 οι κάτοικοι της περιοχής είδαν εργάτες και σκαπτικά μηχανήματα να μπαίνουν στο χώρο και ένα αίτημα χρόνων να παίρνει «σάρκα και οστά»