Σεπόλια: Καταγγελία 24χρονου για αστυνομική βία και ξυλοδαρμό – Πώς το σχολίασε συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι δέχθηκε στα Σεπόλια ένας 24χρονος. Ο Βασίλης Γκίκας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA για το περιστατικό με το θέμα να σχολιάζεται και από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρο Μπαλάσκα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γκίκας, την ώρα εκείνη ο ίδιος βρισκόταν εν ώρα εργασίας, όταν κατευθύνθηκε προς ένα φούρνο της περιοχής για να αγοράσει καφέ. Εκεί αντίκρισε των επί οκταετίας φίλο του μαζί με τον πατέρα του να δέχονται επίθεση από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Αμέσως έσπευσε στο σημείο όπου και εκδήλωσε την έντονη αντίδρασή του στα τεκταινόμενα.

Την αμέσως επόμενη στιγμή, βρέθηκε κολλημένος στον τοίχο από τους άνδρες της αστυνομίας δεχόμενος συνεχείς και δυνατές κλοτσιές και μπουνιές στο σώμα και το πρόσωπο. Ενόσω αιμόφυρτος, το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο αλλά εκδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον νεαρό. Οι δύο φίλοι βρέθηκαν στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και πέρασαν όλο το βράδυ μέσα στα αίματα υφιστάμενοι μια αντιμετώπιση από πλευράς αστυνομίας λες και ήταν εγκληματίες.

Με βάση τις καταγγελίες του κ. Γκίκα, ο κ. Μπαλάσκας ισχυρίστηκε μεν πως «το κάθε γεγονός είναι τυχαίο και μεμονωμένο» και πως «εικόνες αιμόφυρτων πολιτών ή αστυνομικών δεν προάγουν τη δημοκρατία».

Για το γεγονός αυτό καθαυτό, δεν επιβεβαίωσε ούτε απέρριψε τις κατηγορίες και επικαλέστηκε τη διαδικασία της προανάκρισης και όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να εξακριβωθεί η αλήθεια και για το αν υπήρξε αστυνομική βία.

Ως απάντηση στην καταγγελία του 24χονου για όσα έγιναν, ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε πως η πληροφορία της αστυνομίας ήταν ότι υπήρχε φραστική και σωματική επίθεση εις βάρος της, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των νεαρών.