Π. Τσακίρης: Εισβολή σε μια δομή με ασυνόδευτα παιδάκια είναι πράγμα πέρα από τη δική μας λογική

Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς. Η περιοχή δεν εκπροσωπείται από τέτοιου είδους στοιχεία, υπάρχουν φιλήσυχα και φιλειρηνικά άτομα στο Δήμο μας”.

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, αναφορικά με την επίθεση που έγινε σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, στην περιοχή.

“Η περιοχή μας είναι πάρα πολύ δεκτική και αντιλαμβάνεστε πως οτιδήποτε τέτοιο συμβαίνει και έχει να κάνει με τη βία είναι απόλυτα καταδικαστέο. Υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι εισέβαλαν μέσα στη δομή, έγιναν έκτροπα, τραυματίστηκαν παιδάκια, ο δικηγόρος της δομής υπέβαλε μήνυση, έγιναν κάποιες συλλήψεις”, υπογράμμισε επίσης ο Παντελής Τσακίρης.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες ενέργειες στο μέλλον. Μάλιστα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου εξέφρασε την ανησυχία του πως τέτοια περιστατικά θα ξανασυμβούν.

“Επίσης πολύ κοντά μας βρίσκεται μια ακόμη δομή η οποία φιλοξενεί κάποιους πρόσφυγες και καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή. αυτό που ζητάμε είναι να διατηρηθεί η ευταξία και η ευνομία της περιοχής μας. Είναι ευθύνη αποκλειστικά της ΕΛΑΣ να μας πει τι πραγματικά συνέβη για να πράξουμε και εμείς ανάλογα. Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Εισβολή μέσα σε μια δομή με ασυνόδευτα παιδάκια είναι πράγμα πέρα από τη δική μας λογική”.