Π.Τσακίρης: Ένα τεράστιο έργο σε μια έκταση 35 στρεμμάτων, το οποίο θα αλλάξει το πρόσωπο του Ωραιοκάστρου

Ένα τεράστιο πρότζεκτ που θα αλλάξει εντελώς την πόλη του Ωραιόκαστρου, ήρθε στην επιφάνεια και αν ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες του δημάρχου Παντελή Τσακίρη και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Ωραιόκαστρο θα έχει νέο δημαρχείο, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, νέο πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων και νέο κέντρο υγείας!

Επιπλέον, όλα αυτά θα έρθει να εποπτεύσει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης το Σάββατο στην περιοχή «Αλώνια» στην καρδιά του Ωραιοκάστρου, ένα ακόμη σημάδι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το υπουργείο για το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της συνάντησής του με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του εγχειρήματος.

«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο σε μια έκταση 35 στρεμμάτων, το οποίο θα αλλάξει το πρόσωπο όλης της πόλης, όλης της περιοχής», σχολίασε στο TyposThes ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. «Η πόλη έχει πάρα πολύ ανάγκη το πρότζεκτ, σκεφτείτε ότι το υπάρχον δημαρχείο υπάρχει από τη δεκαετία του 1960. Θα στεγαστούν δεκάδες νέες υπηρεσίες, θα έχουμε επιτέλους ένα νέο κέντρο υγείας και ένα πάρκο… τεσσάρων στρεμμάτων για να ομορφύνει την πόλη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος, τα στρέμματα αυτά είναι ένας ακάλυπτος χώρος που όλες οι διοικήσεις ήθελαν να αξιοποιήσουν, όμως οι προσπάθειες σκόνταφταν στο μεγάλο κόστος της μελέτης και της επένδυσης. Σήμερα, όμως φαίνεται να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα μέσα από το υπουργείο, οι πιθανότητες για ένα έργο πνοής στο Ωραιόκαστρο αυξάνονται. «Το πιο πιθανό είναι όταν με το καλό προχωρήσει ο σχεδιασμός, το έργο να γίνει με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», ολοκληρώνει ο κ. Τσακίρης.