ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μόνιμες θέσεις εργασίας και δομές στα Κ.Δ.Α.Π.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στα αιτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και παιδιών/ατόμων με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) των Δήμων (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.).

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ήρθε τρεις μέρες μετά την συνάντηση του κ. Θεοδωρικάκου με τους εργαζόμενους των δομών, όπου τέθηκε επί τάπητος θέμα της μόνιμης λύσης για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητά να υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας και δομές στα ΚΔΑΠ και σημειώνει:

Ένα αίτημα του οποίου η ικανοποίηση είναι επιβεβλημένη, καθώς το υπάρχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2020 και οι πληροφορίες θέλουν την απένταξη των Κ.Δ.Α.Π. και των Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. από τη χρηματοδότηση ή στην καλύτερη περίπτωση, τη δραματική μείωση αυτής με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας Δομών και Προγραμμάτων που προσφέρουν Κοινωνικές υπηρεσίες και Κοινωνικό έργο και στηρίζει απόλυτα το αίτημα του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. να υπάρξουν μόνιμες δομές Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. στους Δήμους, με σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό.