Ο Τσακίρης «φτύνει» το πρόσωπο του

 

Με έκπληξη ακούσαμε την συνέντευξη του νέου δημάρχου στο Radio North 98, ο οποίος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση, άρα και τον εαυτό του, αφού τα μισά σχεδόν μέλη της διοίκησης του  είναι από την προηγούμενη, για «φαραωνική τύπου αύξηση των δημοτικών τελών, ύψους 33%», και προανήγγειλε μείωση των δημοτικών τελών, από 10% μέχρι και 12%.

  Μιλάει λοιπόν για φαραωνική αύξηση, που αν δεν υπήρχε αυτή ο κ. Τσακίρης δεν θα έβρισκε ένα στόλο και μια υπηρεσία καθαριότητας, με την οποία μπορεί να λειτουργήσει, σε σύγκριση με την διοίκηση Γαβότση, η οποία βρήκε στην κυριολεξία, μια καταστροφική κατάσταση στην οποία έπρεπε να αντεπεξέλθει. Οι εισηγήσεις από την οικονομική υπηρεσία υπάρχουν, ότι αν δεν γινόταν αυτή η αύξηση, σήμερα ο δήμος θα ήταν χρεοκοπημένος. Αύξηση την οποία στήριξαν όλα τα στελέχη που σήμερα επανδρώνουν την διοίκηση του, γι αυτό λέμε ότι στην ουσία «φτύνει» το πρόσωπο του, για να έχει σήμερα μια υπηρεσία που να μπορεί να λειτουργεί.

Αφού λοιπόν η αύξηση ήταν φαραωνική, όφειλε να την μηδενίσει, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη διοίκηση, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, και όχι προεκλογικά. Σε δημοτικό συμβούλιο, ο τότε δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει σημαντικότατη μείωση των δημοτικών τελών στον προϋπολογισμό του 2020. Άρα μιλάμε για εμπαιγμό από πλευράς του κ.Τσακίρη, προς τους πολίτες του δήμου, να μιλάει για 10% μείωση των δημοτικών τελών, και όχι του 33%. Δυστυχώς αρέσκεται, και μάλλον την χρειάζεται και αυτός αυτήν την αύξηση, για να μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος, κάτι που είχαν ψηφίσει όλοι οι συμμετέχοντες στην σημερινή διοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ