Ο ”σκυλοκαυγάς” που ξεκίνησε με ευθύνη κι επιλογή αυτών που πήγαν να ελέγξουν κομματικά τον φορέα, δεν ήταν για το πάπλωμα…

Τα σκληρά παιχνίδια εξουσίας των κομματικών παραγόντων, οι οποίοι φαίνεται ότι επελαύνουν επί των θεσμών του κράτους, έχουν πλέον δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες υπηρεσιών και φορέων που προσφέρουν σημαντικό έργο, όπως ήταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ένα παιχνίδι στο οποίο θα την πληρώσει ακριβά ο δήμος Ωραιοκάστρου, που με τον δήμαρχο του Παντελή Τσακίρη, ο οποίος για μια ακόμη φορά ”θυσίασε” το συμφέρον του δήμου με σκοπό την εξόφληση κομματικών ”γραμματίων”. Να θυμίσουμε, ότι κατά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου της «Αλκυονίδας», ο δήμος Δέλτα αποχώρησε καταγγέλλοντας την «παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων» και την ακύρωση της διαδημοτικής συνεννόησης για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Το όλο θέμα ξεκίνησε, όταν ο πρώην δήμαρχος του δήμου Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, θέλοντας να μπλοκάρει την επίσημη υποψηφιότητα από τον δήμο Δέλτα, για λόγους καθαρά κομματικούς, πρότεινε την υποψηφιότητα της δημοτικής συμβούλου της παράταξης του, Ελένης Μπαλογιάννη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Φωτόπουλος συνεννοήθηκε με τους ”κομματικούς”  δημάρχους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου για να καταψηφισθεί ο υποψήφιος του δημάρχου Δέλτα και να υπερψηφισθεί η υποψηφιότητα της κ.Μπαλογιάννη. Το χέρι τους μάθαμε έβαλαν και παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τώρα δεν γνωρίζουμε αν σε όλα αυτά τα μαγειρέματα, έβαλε το χεράκι του ο κ.Τζιτζικώστας ή έδωσε ο ίδιος το οκ.

Στην χθεσινή λοιπόν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα, ο δήμαρχος της Γιάννης Ιωαννίδης, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

”Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με την Αλκυονίδα. Σε συναντήσεις και επικοινωνίες  με τους άλλους δύο δημάρχους, [Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου], θέσαμε από κοινού ακριβώς το πλαίσιο της συνεργασίας μας το οποίο όχι μόνο δεν τηρήθηκε και δεν έχει παραχθεί κάποιο έργο, αλλά ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».”

Δηλαδή από ότι καταλαβαίνουμε, ο ”σκυλοκαυγάς” που ξεκίνησε με ευθύνη κι επιλογή αυτών που πήγαν να ελέγξουν κομματικά τον φορέα, δεν ήταν για το πάπλωμα…