Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Με το αίσθημα ευθύνης που έδειξα εργαζόμενος για τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μου, επιθυμώ να συνεχίσω την καθημερινή μου προσπάθεια καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία μου στην υπηρεσία των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η πρόταση του Δημάρχου κ. Αστέριου Γαβότση να συμμετάσχω στην παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» με τιμά και μου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσω θεσμικά κάθε τι που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη τον τόπο.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Αρρένων.

Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο με την οικογένειά του 18 χρόνια και είναι Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο.

Είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αειφορική Γεωργική Ανάπτυξη, και πτυχίο Γεωπονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙΘ, Παιδαγωγικό πτυχίο Σ.Ε.ΛΕ.Τ.Ε. και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Γεωργικές Βιομηχανίες & Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων του Ι.Τ.Ε.

Συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος και εισηγητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνέδρια σχετικά με την Αγροτική ανάπτυξη, την Τεχνολογία τροφίμων, το Περιβάλλον, την Επαγγελματική κατάρτιση και τη Διοίκηση.

Εργάστηκε από το 1985 στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 13 χρόνια ως Εργαστηριακός Συνεργάτης, διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ι.Ε.Κ. Θέρμης 2,5 χρόνια, Διευθυντής Σπουδών σε ΚΕΚ στην Θράκη, δημιούργησε το ταχύρυθμο τμήμα Ανθοκηπουρικής το 1993 στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, δίδαξε σε πολλά Δημόσια ΙΕΚ και στις Σχολές ΠΑΣΤΕΡστον τομέα διατροφής.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίδαξε στο Λύκειο, Γυμνάσιο και ΤΕΛ. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τον Ο.Ε.Ε.Κ., σε επιτροπές ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος και αξιολογητής.

Εργάστηκε σαν Επιστημονικός υπεύθυνος και εκπαιδευτής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στον ΟΚΑΝΑ, στον ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ και υλοποίησε περισσότερα από 160 προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων, επιστημόνων, εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, Παλιννοστούντων, Ρομά και πρώην χρηστών.

Σαν Γεωτεχνικός προσέφερε υπηρεσίες σε παραγωγούς αγρότες, στην εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, και ωςΕμπειρογνώμων στον Πιστοποιητικό Οργανισμό Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και GM CERT. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση. Συμμετείχε ως Εθελοντής-Συνεργάτης Διατροφής του Ε.Φ.Ε.Τ. στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα και υποστηρίζει δράσεις σε σωματεία και ιδρύματα κοινής ωφέλειας όπως η Actionaid, η ΕΛΕΠΑΠ, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με σύνδρομο DOWN, η Στοργή.

Εκλέχθηκε και διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας στην Ένωση Γονέων, Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου και μέλος στην Επιτροπή Παιδείας και το Σύλλογο Γονέων στο 1ο Λύκειο στο Ωραιόκαστρο.

Υπήρξε μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Φίλοι του Πρασίνου, της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης ΕΚΑΤΟ, του ΓΕΩΤΕΕ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωπόνων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.