Κορωνοϊός: Πιο ευάλωτοι οι άνδρες -Οι δύο λόγοι

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από τον κορωνοϊό αλλά και να χάσουν την ζωή τους από τον ιό, όπως παραδέχθηκε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Αυτό, αποδεικνύεται και από τα στατιστικά δεδομένα τόσο στην χώρα μας όπου στους μέχρι τώρα 22 θανάτους οι 18 είναι άνδρες και, μόλις οι τέσσερις, γυναίκες, ενώ και από τους 134 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται, η πλειοψηφία είναι άνδρες.  Σύμφωνα με τον καθηγητή «το ίδιο είχε παρατηρηθεί και στις επιδημίες του sars κα του mers, και μπορεί να οφείλεται:

-Στο ότι περισσότεροι άνδρες είναι καπνιστές και καταναλώνουν αλκόολ

-Στο ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο αμυντικό σύστημα με δύο χρωμοσώματα, έναντι ενός των ανδρών.

Την ίδια ώρα ο κ.  Τσιόδρρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 22 (18 άνδρες και τέσσερις γυναίκες), με μέση ηλικία 74 ετών. Παράλληλα στα  78  έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  821. Ο εκπρόσωπος του υπυοργείου Υγείας τόνισε ότι 36 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει άνω των 10.000 τεστ.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.