Θεσσαλονίκη: Γεμίζει… Χριστούγεννα η Αριστοτέλους – Τι θα γίνει το Σ/Κ

Με μουσικές από τη Φιλαρμονική του δήμου, 6 πιανίστες και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ανάβει αύριο το δέντρο

Ξεκινούν αύριο, Σάββατο οι «Μαγεμένες Γιορτές» στη Θεσσαλονίκη εν όψει των Χριστουγέννων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι «Μαγεμένες Γιορτές» της πόλης αρχίζουν.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα και ώρα 19.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους ανάβουμε τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης.

Η γιορτή θα αρχίσει με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στη συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου θα απολαύσουμε άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα με τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για να πατήσει την «Σκανδάλη» και να σκορπίσει «Το χειροκρότημα» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Την Ορχήστρα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Την επομένη, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, φωταγωγούμε το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου και θα ακολουθήσει συναυλία της Josephine.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

magemenes_giortes_1.png
magemenes_giortes_2.png
magemenes_giortes_3.jpg