Θεσσαλονίκη: Αγανάκτηση πολιτών και σύσκεψη για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

 Σε σύσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ καλεί τον κόσμο της πόλης η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση κάλεσμα περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα η κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες της πόλης, με καθυστερήσεις, συνωστισμό σε παλιά και επικίνδυνα λεωφορεία, ενώ ασκείται κριτική και στη διαδικασία παραχώρησης γραμμών στα ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Απάνθρωπος συνωστισμός, ατέλειωτες καθυστερήσεις, υπέργηρα κι επικίνδυνα λεωφορεία, βλάβες, σπασμένα τζάμια, ωτοστόπ… Εικόνες ντροπής και κίνδυνοι ατυχημάτων που χειροτερεύουν κάθε μέρα! Αδύνατον να μετακινηθείς σαν άνθρωπος στη δουλειά σου, στο σπίτι σου, στη σχολή σου ή σε ένα κέντρο υγείας. Κυβερνήσεις και διοικήσεις τόσα χρόνια έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μας εύχεται «Καλό Πάσχα» μιλώντας για μεταχειρισμένα λεωφορεία σε 4-5 μήνες (!). Τα ήδη διαλυμένα λεωφορεία που λένε ότι θα μεταφερθούν από τα περίχωρα στο κέντρο της πόλης το Φεβρουάριο, μετά βίας θα αναπληρώσουν τα 90 λεωφορεία που είναι προγραμματισμένα να αποσυρθούν τον Ιανουάριο. Για να μη μιλήσουμε για το πόσα οχήματα καταρρέουν κάθε μέρα. Παραχωρούνε δεκάδες γραμμές στα ΚΤΕΛ που όχι μόνο δεν απαντάνε στο πρόβλημα της συχνότητας των δρομολογίων, αλλά μεγαλώνουν τους κινδύνους να αυξηθούν τα εισιτήρια. Εδώ και τόσα χρόνια δεν ανανεώνουν το στόλο, κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα», μας ζητάνε υπομονή ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού. Μας εμπαίζουν κατάμουτρα!

Οι ιθύνοντες και οι δημοτικές αρχές, τόσο τρέμουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες του κόσμου της πόλης, που την Τετάρτη 11/12 κάλεσαν την αστυνομία (!) στο δήθεν «ανοιχτό προς τους πολίτες» δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του ΟΑΣΘ! Άνοιξαν τσάντες, ζήτησαν ταυτότητες, απαγόρεψαν την είσοδο και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν όποιον διαμαρτύρεται!

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος, συνταξιούχος, κάτοικος αυτής της πόλης δεν πρέπει να ανεχτεί ούτε μέρα παραπάνω αυτή την άθλια κατάσταση!

·        Να έρθουν τώρα καινούρια λεωφορεία!

·        Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές!

·        Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ!

·        Η ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση στην πόλη είναι λαϊκό δικαίωμα!

Δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους κι εργαζόμενους που μετακινούνται από και προς το χώρο δουλειάς.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης