Η ”θορυβώδη” απουσία της διοίκησης, δεν γνωρίζουμε αν ήταν με ”άνωθεν΄΄εντολές

 

Σε μια πολύ όμορφη και ”προσεγμένη” εκδήλωση, με κεντρικό θέμα την λίμνη Ωραιοκάστρου, για το πως δημιουργήθηκε, και πως θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε, που οργάνωσαν από κοινού, η αντιδημαρχία καθημερινότητας με την αντιδήμαρχο Σοφία Δημητριάδου, με τον Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, και τον πρόεδρο της  Γιώργο Χατζηγεωργίου, καθώς και το oraiokastro24, με την διαχειρίστρια του δημοσιογράφο Μαρίνα Γεωργιάδου, παρουσίασαν όλους τους υγρότοπους που υπάρχουν στον δήμο Ωραιοκάστρου και ανέλυσαν περισσότερο την τεχνική Λίμνη “Παναγιώτης Ισχνόπουλος”, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε μια παραγωγική συζήτηση από τους παρευρισκόμενους, που πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει στην αξιοποίηση της περιοχής της λίμνης, και να μπορέσει να γίνει πόλος έλξης,όπως της αρμόζει. 
Εκείνο όμως που μας προκάλεσε ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση, ήταν η απουσία και του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, και η απουσία ολόκληρης της διοίκησης του δήμου μας, όπως και η απουσία της οικογένειας του Παναγιώτη Ισχνόπουλου, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο. Ακούσαμε βέβαια στην αίθουσα, ότι ο κ.Ισχνόπουλος απουσίαζε για λόγους υγείας, κάτι που το σεβόμαστε απόλυτα. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε το γεγονός, ότι ούτε ένας από την οικογένεια του, δεν παραβρέθηκε εκ μέρους του, γιατί στην ουσία ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση, κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας, ήταν εκεί για να τον τιμήσει με την παρουσία του.
Όσον αφορά τώρα την ”θορυβώδη” απουσία του ίδιου του δημάρχου και της διοίκησης του σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον δήμο μας, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπήρχε ”άνωθεν” εντολή, να μην παρευρεθεί κανένα μέλος της διοίκησης στην εκδήλωση, που στην ουσία δεν ήταν μόνο αγένεια στο πρόσωπο της κ.Δημητριάδου, αλλά κυρίως ήταν αγένεια απέναντι στους πολίτες που παρευρέθηκαν. Πιο εύκολα μπορούμε να πιστέψουμε, ότι η απουσία του δημάρχου, είναι στο πλαίσιο της ”απουσίας” του δήμου από τα δρώμενα, ενώ αντίθετα, η παρουσία της αντιδημάρχου καθημερινότητας, έγκειται στο γεγονός, της ”παρουσίας” της στον αγώνα που δίνει καθημερινά, και παρ’όλη την φιλότιμη της προσπάθεια να δικαιολογήσει τον δήμαρχο, ότι απουσίαζε στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι;

Ιδιαίτερη όμως εντύπωση, προκάλεσε η ομιλία του δημοσιογράφου και κάτοικου της Ν.Φιλαδέλφειας, κ.Αρίστογλου, ο οποίος καυτηρίασε με έντονο τρόπο, την απουσία του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

”Λυπάμαι που δεν είναι ο δήμαρχος εδώ, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, για να μας ενημερώσει, για το τι πρόκειται να κάνει. Στην ουσία τώρα μαθαίνω, ότι δεν είναι ιδιοκτησία μας, δηλαδή παινεύουμε ένα έργο που είναι στο σπίτι μας, και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Επαναλαμβάνω, ότι θα έπρεπε να είναι εδώ ο δήμαρχος. Δεν γνωρίζω τι υποχρεώσεις έχει, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο για κάποια ”αρρώστια” του οικογενειακού του περιβάλλοντος, θα είχε το δικαίωμα να απουσιάζει. Πέρα όμως από αυτό θα ήθελα να επικοινωνείτε καλύτερα στον κόσμο, γιατί ο δήμος δεν είναι μόνο το Ωραιόκαστρο, αλλά και πέραν αυτού. Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν βγήκε κανένα δελτίο τύπου”.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΛΙΜΝΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΣΧΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ RealOraiokastro.gr

sam_93281

sam_93521

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α Παντελής Σκαρλάτος
Ο επικεφαλής της παράταξης Συνεργασία Τώρα Πολυχρονίδης Ανέστης
Ο δημοτικός σύμβουλος Ματσουκατίδης Θεόδωρος
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας Σαραμούρτσης Χρήστος
Η αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Τοψή Μαρία
Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου
Ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου
Ο Σύλλογος γυναικών Ωραιοκάστρου ΑΡΙΣΤΗ
Ο Σύλλογος της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ
Ο Σύλλογος ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου