Εκτεθειμένος ο δήμος Ωραιοκάστρου από την αγένεια του δημάρχου του

Την αγένεια τη βλέπουμε καθημερινά παντού. Αν δεν τη βλέπουμε, σημαίνει πως την έχουμε συνηθίσει- και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Πότε η αγένεια όμως έγινε κανονικότητα; Πότε αυτή η συμπεριφορά μπήκε στην καθημερινότητά μας και τη θεωρήσαμε κάτι το αποδεκτό; Γιατί αποδεκτό δε θα γίνει ποτέ. Γιατί η αγένεια δεν είναι μια συμπεριφορά που συνηθίζεται ούτε κάτι που πρέπει να το δεχόμαστε και να το αποσιωπούμε.

Όταν όμως πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο, και μάλιστα αυτό το πρόσωπο είναι δήμαρχος, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Σε ένα λοιπόν δελτίο τύπου, το οποίο, δεν ντροπιάζει απλώς τον Παντελή Τσακίρη και την υπεύθυνη του γραφείου τύπου, η οποία πραγματικά απορούμε πως δέχτηκε να το ”χρεωθεί”, ντροπιάζει όλους εμάς τους δημότες αυτού του δήμου, τα βάζει με τους εκλεγμένους άλλου δήμου, παρ’όλο που ο ίδιος έκανε την ”πατάτα”, όπως λέει και ο σοφός λαός μας. 

Καταγγέλλει τον Δήμαρχο Δέλτα ότι έταξε θέση προέδρου σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης για να τον ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια. Και αυτό το θεωρεί εξαπάτηση. Ποιος, ο άνθρωπος που έκανε αντιδημάρχους και προέδρους, ανθρώπους της προηγούμενης διοίκησης, που μέχρι πρότινος τους έλεγε ανίκανους, ακριβώς για τον ίδιο λόγο που καταγγέλλει τον δήμαρχο του δήμου ΔΈΛΤΑ, και μιλάει για εξαπάτηση; Κρίση ειλικρίνειας, ή μήπως η αλήθεια είναι ότι το κομματικό σύστημα του  επέβαλε για μια ακόμα φορά την απόφαση; Άρα να υποθέσουμε, ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου, δεν κινείται με βάση τα συμφέροντα του αλλά τα συμφέροντα μιας κομματικής κλίκας που την χρηματοδοτεί δημόσιο, Δημοτικό χρήμα.

Μιλάει για δημοτικό σύμβουλο άλλου δήμου, και τον χαρακτηρίζει παντελώς άσχετο. Από πού τον γνωρίζει; Είναι ευγενικό για έναν αιρετό να χαρακτηρίζει έτσι έναν αιρετό αλλού Δήμου; Πρωτοφανή πράγματα που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Και την ίδια στιγμή, που εμείς προσπαθούμε να προβάλουμε την ανικανότητα μας, μέσα από ”άστοχα” και ”επιθετικά” δελτία τύπου, ο δήμος Δέλτα, εδώ και αρκετές εβδομάδες εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων έχοντας συμβάσεις με κτηνιάτρους για την στείρωση, εμβολιασμούς των αδέσποτων ζώων  και την μεταφορά τους σε καταφύγιο που με την βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων έχει πετύχει να οργανώσει το θέμα των αδέσποτων.

Εμείς όμως με την δυστοκία που χαρακτηρίζει τον δήμαρχο μας, τον διαδημοτικό φορέα «Αλκυονίδα», για τα αδέσποτα ζώα στη δυτική Θεσσαλονίκη και στον οποίο συμμετείχαν οι δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, για χάριν εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων, τον κάναμε κουρελόχαρτο, και στην ουσία…γίνανε για μια ακόμα φορά, ρεζίλι των σκυλιών.

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε, ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου, δεν έχει κάνει καμία μελέτη για τα αδέσποτα, ούτε για κτηνιάτρους, ούτε για μπόγια, ούτε για στειρώσεις, ούτε…Όσον αφορά τώρα τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Δέλτα, που τον χαρακτήρισε παντελώς άσχετο, ας μην απελπίζεται. Και τον κ.Ζιακούλη και τον κ.Χατζηαντωνίου, έτσι τους χαρακτήριζε προεκλογικά, και μετά τους έκανε στενούς του συνεργάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ