Δήμος Αθηναίων: Παραιτήθηκε τη μια μέρα αλλά αναβαθμίστηκε την άλλη η Λυκούδη

Μπορεί τη μία μέρα να έγινε δεκτή με επιδοκιμασία η αποδοχή από το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της παραίτησης της Δήμητρας -Ινέζ Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί λόγω της παρουσίας της σε συγκέντρωση της Χ.Α. το 2011 με τον  Ηλία Κασιδιάρη, αλλά την επομένη η Λυκούδη φαίνεται αναβαθμίστηκε. Σύμφωνα τα νεότερα στοιχεία τοποθετείται Πρόεδρος στην εταιρία Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης στο Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, αποκάλυψε την υπόθεση με σχετική του ανάρτηση:

Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες. Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις «μουσικές καρέκλες». Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου.

Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις. Εκτιμούμε ότι προχωρήσατε στο ατόπημα αυτό σε μια προσπάθεια διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών με τους ακραίους της παράταξής σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διαχείριση των ανθρώπων που επιλέξατε να στελεχώσουν το πολυδιαφημισμένο «πολυσυλλεκτικό» σας ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως που πραγματικά μας απασχολεί, είναι η μηδενική ανοχή που οφείλει να δείχνει ο Δήμος Αθηναίων σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις. Να είστε σίγουρος ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ.