Δήλωση π. Δημάρχου Δήμου Ωραιοκάστρου Α.Γαβότση για την οργανωμένη εκστρατεία εκφοβισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δήλωση π. Δημάρχου Δήμου Ωραιοκάστρου Α.Γαβότση.

Δυστυχώς γινόμαστε καθημερινώς πλέον μάρτυρες μιας οργανωμένης εκστρατείας εκφοβισμού από την διοίκηση Τσακίρη, μέσω εξώδικων απειλών, των ενημερωτικών σελίδων (blogs) του Δήμου μας . Με παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών προσπαθεί η διοίκηση Τσακίρη να αποτρέψει το αναφέρετο δικαίωμα των πολιτών για τον έλεγχο και τις ερωτήσεις αναφορικά με τις πράξεις της, τους οποίους μάλιστα, αποκαλεί προσβλητικά «αυτοπροσδιοριζόμενους πολίτες» ωσάν να μην είναι πολίτες αυτού του δήμου. To συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά το blog «Σαρκάζω νέα» είναι η τελευταία επίδειξη αυταρχισμού, και έλλειψη σεβασμού της δημοτικής αρχής στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ερωτήσεων των πολιτών προς την διοίκηση. Μια προκλητική προσπάθεια αφανισμού της αντίθετης γνώμης.

Και εδώ θα συμφωνήσω με τον Γρηγόρη Εδιρνέλη, ότι: ”η πολιτική αντιπαράθεση δεν λύνεται ούτε στις αίθουσες των δικαστηρίων, ούτε στα γραφεία των εισαγγελέων, εκτός της εξαιρετικής περίπτωσης που τα χτυπήματα είναι «κάτω από την ζώνη» και αφορούν τα ευαίσθητα δεδομένα της προσωπικής ζωής και της ιδιωτικής σφαίρας κάθε πολίτη, οπότε η καταφυγή στη δικαιοσύνη, για να υπερασπιστεί κάποιος τα ατομικά του δικαιώματα, είναι πλέον μονόδρομος για ένα δημόσιο ιδίως πρόσωπο”.

Σε μια κοινωνία λοιπόν, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους αν αυτή δεν εγκρίνεται από τους ευρισκόμενους στην διοίκηση ,η δημοκρατία νοσεί και η ισονομία και η ισοπολιτεία αργοσβήνουν με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, και εύρεσης λύσης των προβλημάτων, να είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων. Λυπηρό για μια νέα δημοτική αρχή !