ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

Με αφορμή συκοφαντικά δημοσιεύματα συγκεκριμένης τοπικής ιστοσελίδας του Ωραιοκάστρου που στρέφονται εναντίον μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις τέτοιου είδους να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα στον Δήμο μας και να σπιλώνουν ατιμώρητα υπολήψεις συμπολιτών μας. 
Δεσμευόμαστε ως δημοτική αρχή να παλέψουμε για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι κατευθυνόμενες και εκπορευόμενες από κέντρα που ως στόχο έχουν πρώτον να πλήξουν τη συνοχή και την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής μας και σε δεύτερο βαθμό να υποσκάψουν τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας του νόμιμα εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου.
Στα πλαίσια αυτά, προσωπικά ως Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, συγκατένευσα να αποσταλεί η από 15.01.2018 εξώδικη κλήση – διαμαρτυρία προς τον φερόμενο ως αρθρογράφο των συκοφαντικών δημοσιευμάτων που υπογράφουν οι θιγόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο τοπικός σύμβουλος δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους. Πρόκειται για τους Αντιδημάρχους Καραστερίου Ευάγγελο και Κοϊτσίδη Παναγιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καρύδη Αθανάσιο, Δίγκαλη Θωμά, Τερζή Χρήστο, Δούμπαλα Κυριάκο, Χατζηαντωνίου Ευάγγελο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλο Νικόλαο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού Πατσαλά Κωνσταντίνο. Ταυτόχρονα δηλώνω και την ηθική συμπαράσταση μου στους δύο θιγόμενους δημοτικούς συμβούλους που δεν συμμετείχαν στην εξώδικο, τον Κανταρτζή Ευάγγελο και τον Παραπανήσιο Γεώργιο.
Με την παραπάνω εξώδικη διαμαρτυρία κλήθηκε ο φερόμενος ως διαχειριστής της ιστοσελίδας και αρθρογράφος να ανακαλέσει όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους θιγόμενους για την κατασυκοφάντησή τους και συγγνώμη από την τοπική κοινωνία γιατί με τα γραφόμενά του διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις παραποιώντας τα αληθινά γεγονότα.
Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής υπήρξε η μερική διόρθωση των ψεμάτων του και μάλιστα σε περίεργο χρόνο, αμέσως μετά από το δελτίο τύπου παράταξης της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο παραπλανητικός αυτός ελιγμός δεν αποκατέστησε την προσβεβλημένη τιμή και υπόληψη των συμβούλων.
Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των θιγόμενων συμβούλων της παράταξής μας εξέφρασε ήδη την επιθυμία να κινηθεί νομικά τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και των πολιτικών δικαστηρίων, ζητώντας τον ποινικό κολασμό του συκοφάντη, την αποκατάσταση του ονόματός τους αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στις ενέργειες τους αυτές έχουν την αμέριστη στήριξη όλων των μελών της παράταξης μας μηδενός εξαιρουμένου. Τονίζω δε ότι όσοι εκ των συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίσουν να κινηθούν ανάλογα θα έχουν την αδιαπραγμάτευτη συμπαράσταση μου.
Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα ψηφίσματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με το επικείμενο συλλαλητήριο. Η παράταξη μας έχει συγκεκριμένη άποψη για το εθνικό ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες βδομάδες την κοινή γνώμη της χώρας και αυτή εκφράσθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ ΚΜ δια της παρουσίας μου, ως Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Κανείς από τους συμβούλους της παράταξης δεν αντιτίθεται σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα όμως για λόγους σοβαρότητας και ορθής λειτουργίας της Διοίκησης δεν θα αναπαραγάγουμε κανένα άλλο ψήφισμα πλην αυτού που θα επικυρώνει τη θέση της Διοίκησης όπως εκτέθηκε ανωτέρω. Επιπλέον, για το προγραμματισμένο σημερινό συλλαλητήριο ουδέποτε εκφρασθήκαμε αρνητικά, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του κάθε δημότη μας να διατρανώσει την άποψη του για το ζήτημα μέσω της συμμετοχής σε αυτό και ευχόμαστε ολόψυχα να βοηθήσει ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα.