Ας προσπαθήσουμε να δούμε συνοπτικά τους πρώτους μήνες της διοίκησης Τσακίρη [3ο ΜΕΡΟΣ]

Πέρασαν κιόλας τέσσερις μήνες και κάτι, διοίκησης Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου, και ας προσπαθήσουμε να δούμε, συνοπτικά τι ακριβώς έκανε σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των 120 ημερών, όντας Δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ

9) Συναντήθηκε ακόμη ο Δήμαρχος κ. Παντελής Τσακίρης με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, Αστυνόμο Α’ κ. Παύλο Παπαδόπουλο
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση ότι δήμος και αστυνομία θα συνεργαστούν στενά σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων, που καλύπτει από τον τομέα της πολιτικής προστασίας και τη διαχείριση του ζητήματος με τα αδέσποτα μέχρι την υλοποίηση προγράμματος στα σχολεία για την ενημέρωση και την προφύλαξη των παιδιών αλλά και την οργάνωση εκστρατείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.


«Το Ωραιόκαστρο κόβει το κάπνισμα»,
είναι το στίγμα που έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, με τον διοικητή του Α.Τ. να επισημαίνει ότι στη σχετική εκστρατεία ενημέρωσης που πρόκειται να οργανωθεί ο δήμος θα έχει την αμέριστη υποστήριξη και των αστυνομικών υπηρεσιών.
Δεν θα αναφερθούμε για τα προβλήματα ασφάλειας που έτσι και αλλιώς πάντοτε θα υπάρχουν και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με διακηρύξεις. Δεν θα το κάνουμε και για τον τομέα της πολιτικής προστασίας μα ούτε και και τη διαχείριση του ζητήματος με τα αδέσποτα παρόλα τα τελευταία γεγονότα με τις ΄΄φόλες΄΄. Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε τη σπουδή του Δημάρχου για την πλήρη εφαρμογή των κυβερνητικών διακηρύξεων στο «Το Ωραιόκαστρο κόβει το κάπνισμα» και κλείνει θα λέγαμε εμείς τα ολίγα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου. Συζήτηση δηλαδή με την πολιτεία για την εφαρμογή του μέτρου και αγνόηση πλήρη της άποψης των καταστηματαρχών.

10) Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) κ.Γιώργο Σκόδρα όπως και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα κ. Γιώργο Σπανό. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις ότι οι πολίτες, που σήμερα ταλαιπωρούνται σημαντικά, καθώς πολλά δρομολόγια δεν εκτελούνται στην ώρα τους, θα μπορούν να μετακινούνται άνετα και αξιόπιστα, όπως αναγράφεται πάντα στο site του Δήμου. Κατέθεσε ακόμη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πρόταση για την καθιέρωση ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους οι περιοχές που εντάσσονται στις δημοτικές ενότητες που συναπαρτίζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου.
Ο κ. Τσακίρης έθεσε και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ το αίτημα για επανασχεδιασμό των δρομολογίων που εξυπηρετούν τη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας, ώστε τα αστικά λεωφορεία της περιοχής να φτάνουν μέχρι και τον σιδηροδρομικό σταθμό.
Τόσο για το ζήτημα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας όσο και για αυτό του επανασχεδιασμού των δρομολογίων που εξυπηρετούν τη Μυγδονία ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πρόκειται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης
Θέλετε το συμπέρασμα της συνάντησης; Όλες οι γραμμές εξυπηρέτησης του ενιαίου Δήμου Ωραιοκάστρου πέρασαν στα ΚΤΕΛ. Και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Τσακίρης αναζητείται ακόμη για κάποια, έστω δήλωση που να αμφισβητεί την παρούσα ΄΄λύση΄΄. Βλέπεται η καλύτερη άμυνα είναι η ΄΄επιθετική΄΄ προβολή της ανυπαρξίας του Δημάρχου αυτού, όπως τον συμβουλεύουν οι επίσης ανύπαρκτοι Δημοσιολόγοι – Διεθνολόγοι σύμβουλοι του.

11) Τέλος θα υπενθυμίσουμε την κοινή πρόταση για να ενταχθεί στο πρώτο στάδιο επεκτάσεων προς Δυσμάς του μετρό Θεσσαλονίκης και το Ωραιόκαστρο, την πρόταση κατέθεσαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επέκταση του έργου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι δήμαρχοι ζητούσαν να κατασκευαστεί σταθμός στην οδό Θερμαϊκού, κοντά στο σταθμό του ΟΑΣΘ που υπάρχει στο σημείο, καθώς με αυτό θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι. Ο νέος όμως πρόεδρος της ΄΄ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ΄΄ Νίκος Ταχιάος, παρουσιάζοντας κάποια επιχειρήματα και καταγγέλλοντας τους προηγούμενους διοικούντες του οργανισμού αυτού, ορθά κοφτά είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν μελέτες και ότι δεν υπάρχει στον ορατό ορίζοντα η γραμμή της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τα επιχειρήματά του κ. Ταχιάου όμως δεν αμφισβητίθηκαν παρά μόνο από τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών κ. Δανιηλίδη, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και οι συν αυτό σύμβουλοι τι έχουν να πουν για το ζωτικής σημασίας έργο αυτό. Έργο που θα επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη αυτού εδώ του Δήμου;

Αυτά είναι κατά τη γνώμη μας τα έργα και οι 120 ημέρες του Δημάρχου κ. Παντελή Τσακίρη στη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Και αν πιστέψουμε τη λαϊκή ρήση ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται το μέλλον αυτού του τόπου διαγράφεται ζοφερό!