Ας προσπαθήσουμε να δούμε συνοπτικά τους πρώτους μήνες της διοίκησης Τσακίρη [2ο ΜΕΡΟΣ]

Πέρασαν κιόλας τέσσερις μήνες και κάτι,  διοίκησης Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου, και ας προσπαθήσουμε να δούμε, συνοπτικά τι ακριβώς έκανε σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των 120 ημερών όντας Δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

5) Στο θέμα των Παιδικών σταθμών του Δήμου μας ποιος είναι ο σχεδιασμός της νέας διοίκησης του κ. Τσακίρη; To ρωτούμε γιατί η διοίκηση Τσακίρη αφήνει να διαχέεται η διακοπή λειτουργίας του ΔΗΚΕΩ. Οι λόγοι βρίσκονται κατά τη γνώμη μας στην ανάγκη για τακτοποίηση στρατιάς ΄΄ημετέρων΄΄ που ζητούν την τακτοποίηση τους, μετά τον ”αγώνα” που έδωσαν για αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο Όμως υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση Γαβότση διεκδίκησε και απέσπασε από το αρμόδιο Υπουργείο για εκσυγχρονισμό των Παιδικών σταθμών του Δήμου 300.000€ για τον ΔΟΠΠΑΩ (επτά-7 σταθμοί) αλλά και τα 150.000€ για τον ΔΗΚΕΩ (τρείς-3 σταθμοί) που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των Παιδικών σταθμών αυτών.

Μήπως με την κατάργηση του ΔΗΚΕΩ χαθούν τα 150.000€ για το σκοπό αυτό; Αφού τα έργα διεκδίκησε ο φορέας αυτός και η κάθε εργασία και εκταμίευση χρημάτων μπορεί να γίνει από το φορέα αυτό αποκλειστικά; Αλλά και το σημαντικότερο η διοίκηση Γαβότση απαιτούσε να τις παραχωρηθούν νέα κτίρια στις εγκαταστάσεις της ”Παιδόπολης Ωραιοκάστρου” αλλά και των παλαιών κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου όπου λειτουργεί ήδη ένας Παιδικός σταθμός. Οι ενέργειες όπως ελέχθη ήδη για παραχώρηση συγκεκριμένων κτιρίων ξεκίνησαν ήδη από το έτος 2017. Επί αυτού υπάρχει κάποια νεώτερη ανακοινώσιμη ενέργεια; Ή προέχει σήμερα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην περίοδο των εκλογών για ΄΄αποκατάσταση΄΄ των ”ημετέρων” με την απόλυση των υπαρχόντων με την διάλυση του ΔΗΚΕΩ και την ένταξη των Παιδικών σταθμών στο ΔΟΠΠΑΩ και την απόλυση των υπαλλήλων της πρώτης με την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στη θέση τους στο ΔΟΠΠΑΩ;

6) Να υπενθυμίσουμε ακόμη τις ενέργειες της διοίκησης Γαβότση με τις οποίες ενισχύθηκε ο Δήμος Ωραιοκάστρου με 45 μόνιμους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Το μόνιμο αυτό προσωπικό ορκίσθηκε την 1η Οκτωβρίου από τη διοίκηση Τσακίρη και έτσι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου ενισχύθηκε σημαντικά στο έργο της. Σήμερα παρ΄ όλα αυτά ακούγονται κάποιες χαμηλόφωνες, για την ώρα, εκκλήσεις για απόδοση έργου καθαριότητας σε ιδιώτες. Τι έχει να πει η διοίκηση Τσακίρη επί αυτού του θέματος; Μα καλά αυτούς τους τέσσερις μήνες δεν έκανε τίποτα η διοίκηση Τσακίρη θα αναρωτηθούν πολλοί φίλοι; Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές και δεν υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο. Η διοίκηση Τσακίρη αυτοτελώς ενήργησε ως ακολούθως:

7) Ο Δήμαρχος κ. Τσακίρης απέστειλε επιστολή με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων που κατασκευάστηκε στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογραμμίζει ότι: ΄΄Θεωρώ ότι συντελείται μια κατάφωρη αδικία, όταν η καθημερινή και αναγκαία διέλευση των δημοτών μας, ώστε να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους, ‘τιμωρείται’ με ακόμη έναν σταθμό διοδίων, σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία η τόνωση της εργασίας, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και η αναπτυξιακή λογική θα πρέπει να διαπερνούν κάθε μας πολιτική απόφαση ”και συνεχίζει”. Mε την επισήμανση ότι η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη, προσωπικά σας δηλώνω πως βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία ή συνάντηση, ώστε να διευθετήσουμε το ζήτημα κατά τρόπο λογικό κι ωφέλιμο με μόνο γνώμονα το κοινό καλό».

Απλώς εμείς εδώ να υπενθυμίσουμε ότι με πρόταση παλαιότερη του δημοτικού συμβούλου κ. Ανέστη Πολυχρονίδη το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του είχε προσφύγει στο ΣΤΕ για να μη λειτουργήσουν τα Διόδια Ωραιοκάστρου με την συμπόρευση και άλλων Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Και ακόμη ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξη του είχε ισχυριστεί ότι το μέτρο των διοδίων επηρεάζει περισσότερο τους κατοίκους των άλλων δήμων που πάνε στον τόπο της εργασίας τους και λιγότερο αυτούς του Ωραιοκάστρου που έχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Εντατικοποίησε τους ελέγχους παράνομων σταθμεύσεων από τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομες σταθμεύσεις ιδιαίτερα σε πεζοδρόμια, πλατείες και πεζοδρόμους όπως επίσης σε ράμπες και σε ειδικούς χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρίες, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του site του Δήμου.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων αυτών, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, εμπέδωση του αισθήματος τροχονομικής ασφάλειας των πολιτών, εξάλειψη των παράνομων σταθμεύσεων και απελευθέρωση των πεζοδρομίων, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής η εξαφάνιση των έστω και ολίγων επισκεπτών των καταστημάτων στην αγορά του κέντρου του Ωραιοκάστρου, εφόσον αδυνατούσε η διοίκηση Τσακίρη να εξασφαλίσει ολίγες έστω νόμιμες θέσεις στάθμευσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ