ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2014-2016 και 2017-2018: Ομιλίες δημάρχου-Αβάθμια και Ββάθμια εκπαίδευση

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014-2016:Η ομιλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση

Κυρίες και κύριοι,

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, τη διοίκηση του οποίου μας εμπιστευτήκατε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένη την επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το έργο που επιτελέσαμε, να μοιραστούμε μαζί σας σκέψεις και απόψεις και παράλληλα να σας παρουσιάσουμε τον προγραμματισμό των δράσεών μας για την επόμενη περίοδο.

Είμαι περήφανος που ηγούμαι μιας συλλογικής προσπάθειας στελεχών που προέρχονται από τις τρεις δημοτικές ενότητες, με γνώση, εμπειρίες και μεράκι για προσφορά προς το σύνολο των πολιτών.

Ενωμένοι όπως πάντα, αποφασισμένοι όσο ποτέ, παρουσιαζόμαστε σήμερα μπροστά σας για να κάνουμε τον απολογισμό των τριών χρόνων της διοίκησής μας και εσείς είσαστε οι μόνοι που μπορείτε να μας κρίνετε και μάλιστα με αυστηρότητα. Εξάλλου, στόχος δεν είναι να είμαστε αρεστοί, αλλά χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία.

Αγαπητοί συνδημότες,
τότε δεσμευτήκαμε ο δήμος Ωραιοκάστρου να γίνει ξανά ανθρώπινος, λειτουργικός, φιλικός και σύγχρονος για τους κατοίκους μας.

Ένας δήμος που «διψούσε» να δει ξανά έργα που θα τον βγάλουν από τη μιζέρια.

Δίχως να χάσουμε λεπτό, σηκώσαμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά, ώστε να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας.

Δίχως γκρίνιες και μεμψιμοιρίες για τα πιο δύσκολα οικονομικά χρόνια, που βίωσε ποτέ ο δήμος, φροντίσαμε να κάνουμε έργο για εσάς κάνοντας ταυτόχρονα μεγάλες προσπάθειες να τον νοικοκυρέψουμε.

Εργαζόμαστε με όλους και διεκδικούμε από όλους, ώστε να εξασφαλίσουμε πόρους για το καλό του τόπου μας.

Δεν έχουμε αγκυλώσεις, ούτε βλέπουμε παντού εχθρούς και μέρα με τη μέρα νοικοκυρεύουμε τον δήμο μας.

Ο δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων αποτελεί μια σημαντική στιγμή για έναν δήμαρχο γιατί έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις των προηγούμενων χρόνων.

Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής μας αρχής. Είναι η στιγμή της δημόσιας λογοδοσίας των όσων πράξαμε από το τιμόνι της διοίκησης του δήμου μας με ευθύνη, αλήθεια και αυτοκριτική.

Αυτή την αποστολή μας ανέθεσαν οι δημότες και η εμπιστοσύνη τους είναι συμβόλαιο συνέπειας, την οποία τηρούμε και εξακολουθούμε να υπηρετούμε χωρίς διαχωρισμούς, με ήθος, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές.

Οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μας δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε, στη μεγάλη πρόκληση της ενοποίησης του δήμου Ωραιοκάστρου (οι τρεις πρώην καποδιστριακοί δήμου να γίνουν ένας ουσιαστικά και όχι διοικητικά). Για την ακρίβεια δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στα νέα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν από τη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους.

Εμείς ως διοίκηση χτίσαμε σε ό,τι καλό βρήκαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες αλλά και δημιουργώντας νέες υποδομές.

Δεν έχουμε την ανάγκη του ετεροπροσδιορισμού και της στείρας πολιτικής αντιδικίας.
Όμως πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένους ελλειμματικούς τομείς δράσης της προηγούμενης διοίκησης που δημιούργησαν προβλήματα και δυσκολίες στη δική μας διοίκηση τα πρώτα χρόνια ανάληψης των καθηκόντων μας. Για το λόγο αυτό τα δύο πρώτα χρόνια αναλωθήκαμε στην επίλυση προβλημάτων που κληρονομήσαμε. Αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη στη δημιουργία έργου.

Αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου μας εν μέσω έντονης οικονομικής ύφεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το μέλλον. Μάλιστα, οι επιπτώσεις από τις ελλειμματικές προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως των δημοτικών επιχειρήσεων (για λόγους ευνόητους) είναι τεράστιες και ανυπολόγιστες.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικές:
• Μείωση εσόδων με ευθύνη των διοικήσεων. Η μείωση των δημοτικών τελών το 2011 δημιούργησε στα τέλη του 2016 ένα σωρευτικό έλλειμμα στον τομέα της καθαριότητας της τάξεως του 1.500.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, καμία ενέργεια για είσπραξη αυτών που δικαιούται ο δήμος.
• Κανένας έλεγχος δαπανών.
• Κατασπατάληση πόρων σε δράσεις και έργα χωρίς καμία προστιθέμενη αξία και ανταποδοτικότητα.
• Ο τομέας της καθαριότητας υπολειτουργούσε (αναφορά σε απορριμματοφόρα).
• Ο δημόσιος χώρος είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
• Ίδια εικόνα εγκατάλειψης συναντήσαμε και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας.
• Κοινωνική μέριμνα, κοινωνική αλληλεγγύη και πολιτισμός. Αντίστοιχες δράσεις δεν υπήρξαν από τις προηγούμενες παρατάξεις που άσκησαν διοίκηση στον τόπο μας.
• Απουσία αναζήτησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να συμβασιοποιηθούν έργα από ίδια διαθέσιμα. Το γεγονός αυτό έδεσε τα χέρια της επόμενης διοίκησης καθώς ο δήμος δεν διέθετε καμία ρευστότητα άρα και καμία δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα του βραχυπρόθεσμα. (πλην εξαιρέσεων βλ. ΔΕΥΑΩ)

H Αυτοδιοίκηση και κοινωνία βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της χειρότερης οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης αξιών που γνώρισε η μεταπολεμική Ελλάδα. Ο δήμος μας όπως και οι άλλοι δήμοι υφίσταται ήδη τις συνέπειες της κρίσης με τη μείωση των πόρων.

Σε αυτή τη συγκυρία ένας δήμος και μια δημοτική αρχή είναι ο πιο κοντινός θεσμός και οικείος θεσμός για τον μέσο δημότη που αναζητά ένα στήριγμα για να δώσει λύση στα καθημερινά του προβλήματα και σε αυτόν προσβλέπει για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής του. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος.

Επιχειρώντας λοιπόν να εξειδικεύσω την τοποθέτησή μου, θα ήθελα να αναφερθώ στους πλέον καίριους τομείς δράσης του δήμου οι οποίοι ήταν και οι βασικές προτεραιότητες όπως τις είχαμε καταθέσει και προεκλογικά στο δημόσιο διάλογο.

Αναλογιζόμενος την κρίση που βιώνουμε, τη δαιδαλώδη νομοθεσία, τη γραφειοκρατία και την πολύ σημαντική έλλειψη πόρων, νιώθω ως ένα βαθμό ικανοποιημένος για τα όσα πετύχαμε τα τρία αυτά χρόνια.

Με ακεραιότητα, διαφάνεια, σκληρή δουλειά και με αντίπαλο τα προβλήματα και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, πετύχαμε να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου και να επιλύσουμε σοβαρά προβλήματα που χρόνιζαν.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Δε φοβόμαστε την εποικοδομητική κριτική σας αλλά αντίθετα την επιζητούμε, γιατί χάρη σε αυτή διορθώνουμε τα ακούσια λάθη και τις παραλείψεις μας. Επιζητούμε επίσης τη συνεργασία σας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, γιατί στο διάστημα που πέρασε, ο καθένας στον τομέα του εργάστηκε σκληρά, δίνοντας έναν πραγματικά καθημερινό αγώνα, σε μία δύσκολη συγκυρία προκειμένου, να δώσουμε προοπτική στον Δήμο μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των νομικών προσώπων και των επιτροπών, τους Συμβούλους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και τα μέλη των τοπικών Συμβουλίων, για την συνεισφορά τους, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου για την εργατικότητα που επιδεικνύουν.

Κλείνοντας τον απολογισμό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και στο μέλλον θα εργαστούμε εντατικά με συνέπεια και οραματική πολιτική για να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην προοπτική του τόπου μας.

Το έργο μας αυτό θα αποτελέσει και το συμβόλαιο τιμής, βάσει του οποίου θα προχωρήσουμε μαζί και για τα επόμενα χρόνια 2019-2024.
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και με αυτό το πνεύμα θα παλέψουμε και στο υπόλοιπο της θητείας μας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την κατανόησή σας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017-2018:Η ομιλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση

Τον απολογισμό πεπραγμένων παρουσίασε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας ότι μετά από σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατάφερε να κερδίσει το «στοίχημα» δράσεων και πρωτοβουλιών σε καιρό βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιστήκαμε με στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής και τελικά καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου μας, σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχή Ωραιοκάστρου».

Ο κ. Γαβότσης έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, που στηρίχθηκε αρχικά στο κοινό όραμα της διοίκησης για ένα καλύτερο αύριο, και μετέπειτα στον αυστηρό προγραμματισμό, στη συνέπεια και στη σκληρή δουλειά όλων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «χωρίς τυμπανοκρουσίες οδηγούμε το Δήμο σε μια νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και μια διαχείριση η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό μέρισμα στον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών. Ολοκληρώνοντας σχεδόν 5 έτη στο τιμόνι της διοίκησης του δήμου μπορώ να σταθώ απέναντι στους πολίτες με αίσθημα ευθύνης και να τους πω ότι ο δήμος μας πλέον δεν έχει μόνο προοπτικές, αλλά και δυνατότητες. Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε μια μεγάλη δέσμευση και γι’ αυτό θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο, να ευχαριστήσω από καρδιάς, το σύνολο της Διοικητικής μας oμάδας».

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου 2014-2016

Στο συνολικό έργο που πραγματοποιήθηκε στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

Όπως τόνισε ο κ. Γαβότσης, κατά την έναρξη της δημοτικής περιόδου δεν υπήρχε λογιστική τακτοποίηση και οι οφειλές προς τους προμηθευτές ανέρχονταν στις 650.000,00 ευρώ με ετήσια κρατική επιχορήγηση 280.000,00 ευρώ. Το πρώτο 9μηνο έκλεισαν οι απολογισμοί των ετών 2012, 2013 και 2014, τέθηκε μια ορθή σειρά λογιστικής παρακολούθησης της σχολικής επιτροπής και πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις έργων στις σχολικές μονάδες όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [κατασκευή του αύλειου χώρου- αγορά εξοπλισμού]
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [κατασκευή διαχωριστικού με κάγκελα- αγορά διαδραστικού πίνακα σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων]
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [ολικό βάψιμο-επισκευή τουαλετών- τοποθέτηση εξωτερικής επικοινωνίας εισόδου- αντικατάσταση μονάδας θέρμανσης λόγω καταστροφής από παγετό]
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών-ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού υλικού, αγορά κουρτινών και κουρτινόξυλων]
6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου-ολικό βάψιμο-κατασκευή υποστέγου στην είσοδο- αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος]
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [βάψιμο εξωτερικών-εσωτερικών χώρων]
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [αποκατάσταση – επισκευή της στέγης του σχολείου –αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος ]
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου -υπόστεγο στις κερκίδες- αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος]
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [κατασκευές στον αύλειο χώρο- εσωτερικό βάψιμο σχολείου- αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιχνιδιών]
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [βάψιμο-βελτίωση ηχητικών και φωτισμού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων- αγορά 11 ηλεκτρονικών υπολογιστών]
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [κατασκευή του αύλειου χώρου-κατασκευή διαχωριστικού για ανάπτυξη τμήματος]
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου –κατασκευή υποστέγου και προστατευτικού χωρίσματος]
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ [βάψιμο- κατασκευή υποστέγου- τοποθέτηση θέρμανσης στην αίθουσα προκάτ]
ΛΗΤΗ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [κατασκευή αύλειου χώρου-μόνωση στην αίθουσα ύπνου-εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο]
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [βάψιμο-επίστρωση του αύλειου χώρου με τάπητα –κατασκευή εξωτερικής πόρτας και διαχωριστικού]
ΔΡΥΜΟΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [τοποθέτηση wi-fi –κάγκελα-κατασκευή παιδικών τουαλετών- κάγκελα- βάψιμο]
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [αγορά φωτοτυπικού-κατασκευή φρεατίων για τη συγκέντρωση και απορροή ομβρίων υδάτων από το υπόγειο- βάψιμο όλου του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων]
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [βάψιμο]
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [βάψιμο]
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [αγορά φωτοτυπικού-κατασκευή αιθουσών- βάψιμο στο εσωτερικό και εξωτερικό του σχολείου- αγορά εξωτερικού προστατευτικού κάγκελου]
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [βάψιμο αιθουσών]
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [κατασκευή φρεατίων-κατασκευή λούκια για τη συγκέντρωση υδάτων- επισκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης]
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [κατασκευή προστατευτικού χωρίσματος]
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [επισκευή της στέγης του σχολείου και του λεβητοστασίου-βάψιμο όλου του σχολείου]
ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ [επισκευή της στέγης]
ΜΟΝΟΛΟΦΟΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [τοποθέτηση παιδικών τουαλετών- αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος]

Να σημειωθεί ότι υπήρξε πλήρη κάλυψη με αναλώσιμα-γραφική ύλη και εκπαιδευτικό υλικό σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου 2016-2017

Μικρά έργα – Εργασίες – Προμήθειες

 • 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου: Βάψιμο όλου του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αντικατάσταση τουαλετών – καζανάκια.

Κατασκευή εξωτερικών βρυσών. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • 2ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά βιντεοπροβολέων.

 • 3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 • 5ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου: Αγορά 14 ηλεκτρονικών υπολογιστών με οθόνες. Τοποθέτηση ψυκτών νερού με φίλτρα αντίστροφης όσμωσης.

 • 1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου: Κατασκευή 2 κιόσκια στον αύλειο χώρο. Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά βιντεοπροβολέων.

 • 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου: Κατασκευή αίθουσας υπολογιστών. Κατασκευή αίθουσας διδασκόντων. Αγορά 14 ηλεκτρονικών υπολογιστών με οθόνες. Αγορά βιντεοπροβολέων. Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά. Κατασκευή κιόσκι στον αύλειο χώρο. Θέρμανση στην αίθουσα προκάτ.

 • Δημοτικό Λητής: Κατασκευή αίθουσας εστίασης. Κατασκευή αίθουσας διδασκαλίας. Αγορά βιντεοπροβολέων.Τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • Δημοτικό Δρυμού: Βάψιμο του σχολείου. Κατασκευή αύλειου χώρου με δάπεδο. Αγορά βιντεοπροβολέων. Αγορά αθλητικού υλικού.

 • Δημοτικό Μελισσοχωρίου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αποκατάσταση δαπέδων στο μικρό κτίριο. Αγορά βιντεοπροβολέων.

 • Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αντικατάσταση βανών στα σώματα θέρμανσης. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Κατασκευή κιόσκι στον αύλειο χώρο.

Αγορά και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Αποκατάσταση δαπέδων στο γυμναστήριο

 • Δημοτικό Νεοχωρούδας: Βάψιμο και μεταφορά αίθουσας διδασκαλίας. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • Δημοτικό Πενταλόφου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 • 2ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά. Κατασκευή κιόσκι στον αύλειο χώρο. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Κατασκευή δαπέδου υπογείου. Αντικατάσταση πάνελ αποθήκης. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος

 • 3ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Βάψιμο της περίφραξης. Προμήθεια και τοποθέτηση σήτες στα παράθυρα. Προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων στον αύλειο χώρο.

 • 4ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 • 5ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά.

 • 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά.

Βάψιμο της περίφραξης. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητα αερίου.

 • 1ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά βιντεοπροβολέων.

 • 2ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Αγορά παιχνιδιών για τον αύλειο χώρο.

 • 1ο Νηπιαγωγείο Λητής: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Κατασκευή δαπέδου με Laminate.

 • 2ο Νηπιαγωγείο Λητής: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Συντήρηση του χώρου ύπνου παιδιών.

 • Νηπιαγωγείο Δρυμού: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Διαμόρφωση αύλειου χώρου. Κατασκευή παιδικής χαράς. Τοποθέτηση προστατευτικού δαπέδου. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος. Τοποθέτηση ντουλάπας θέρμανσης.

 • 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

 • Νηπιαγωγείο Ν. Φιλαδέλφειας: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Αγορά ηλεκτρικών συσκευών. Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 • Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά.

 • 1o & 2ο Νηπιαγωγείο Πενταλόφου: Βάψιμο του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά. Βάψιμο του αύλειου χώρου και της περίφραξης.

 • Απολογισμός Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ωραιοκάστρου

 • 2014-2016

 • Στο συνολικό έργο που πραγματοποιήθηκε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.Συγκεκριμένα κατά τα έτη 2014-2016 πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω:1. Αλλαγή λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  2. Κατασκευή στέγης στα σχολεία: 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου-γυμνάσιο Καλλιθέας-λύκειο Καλλιθέας-2ο λύκειο Ωραιοκάστρου-3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
  3. Ελαιοχρωματισμοί στο 1ο, 2ο, 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και το ΓΕΛ Καλλιθέας
  4. Κατασκευή σκέπαστρου και στέγης στις εισόδους στο 1ο γυμνάσιο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου
  5. Κατασκευή ράμπας στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
  6. Κατασκευή πλακόστρωτου στο γυμνάσιο Καλλιθέας
  7. Φωτισμός στα γήπεδα μπάσκετ στις αυλές του 1ου λυκείου και 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου
  8. Αλλαγή των κουφωμάτων στον 1ο όροφο του 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου
  9. Κάλυψη αναγκών θέρμανσης στη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων
  10. Ανακαίνιση στα δίκτυα υπολογιστών – αγορά προτζέκτορων
  11. Τοποθέτηση προγραμματιζόμενων θερμοστατών στις σχολικές μονάδες, με τη χρήση των οποίων περιορίστηκε κάτω από 50% η σπατάλη στη θέρμανση
  12. Εσωτερικοί και εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί όλων των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου
  13. Αποκατάσταση τοίχων – περιφράξεων και κάγκελων
  14. Περιμετρικός φωτισμός των σχολικών μονάδων
  15. Τακτικές απεντομώσεις και μυοκτονίες και αναγόμωση πυροσβεστήρων
  16. Κατασκευή σκεπής στο γυμνάσιο και λύκειο Καλλιθέας, στο 1ο και 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου – μισή σκεπή στο γυμνάσιο Δρυμού
  17. Πλακόστρωση της αυλής του γυμνασίου Καλλιθέας
  18. Κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας σχεδόν σε όλα τα σχολεία
  19. Διαμόρφωση εισόδου στο 1ου γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
  20. Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων στον 1ο όροφο του 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου
  21. Φωτισμός γηπέδων μπάσκετ του 1ου λυκείου και ενεργοποιήθηκε ο φωτισμός στο 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου
  22. Τοποθέτηση έγχρωμων εκτυπωτών σχεδόν σε όλα τα όλα τα σχολεία
  23. Οργάνωση όλων των κυλικείων όπου κάθε κυλικειάρχης ξέρει τι οφειλές έχει και σε περίπτωση μη πληρωμής οδηγείται σε έξωσηΣτους στόχους της διοίκησης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι μεταξύ άλλων η εξόφληση των υπολοίπων χρεών, η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η αλλαγή όλων των λαμπτήρων σε LED, η αλλαγή υαλοπετασμάτων σε ενεργειακά, η κατασκευή τουαλέτας για ΑΜεΑ στο 3ο γυμνάσιο καθώς επίσης η κατασκευή τουαλέτας στο υπόγειο του 3ου γυμνασίου.
 • Απολογισμός Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ωραιοκάστρου

 • 2017-2018

 • Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου

  Μικρά έργα – Εργασίες – Προμήθειες

  • 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου:

  Αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led.

  Αντικατάσταση λέβητα αερίου στο πέτρινο κτήριο.

  Τοποθέτηση προβολέων Led στον αύλειο χώρο.

  Διαμόρφωση σκηνής θεάτρου με εξέδρα και φωτισμό θεάτρου.

  Βάψιμο όλων των αιθουσών.

  Βελτίωση συστήματος εξωτερικού ποτίσματος.

  Αποκατάσταση πεσμένων σοβάδων στο πίσω μέρος του κτιρίου.

  Τοποθέτηση καλωδίωσης και βάσης βιντεοπροβολέα σε όλες τις αίθουσες.

  • 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου:

  Τοποθέτηση καλωδίωσης και βάσης βιντεοπροβολέα σε όλες τις αίθουσες.

  Αποξήλωση των εξωτερικών πλακών λόγω διάβρωσης με κίνδυνο την ζωή των παιδιών, τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών εξωτερικά του κτηρίου και βάψιμο.

  Πλήρη ανακαίνιση αίθουσας εκδηλώσεων.

  Δημιουργία δικτύου ιντερνέτ σε όλες τις αίθουσες.

  Αντικατάσταση με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο εργαστήριο πληροφορικής.

  Τοποθέτηση προβολέων Led στον αύλειο χώρο

  • 1ο Γυμνάσιο:

  Επιδιόρθωση στα λούκια της σκεπής.

  Πλήρη ανακαίνιση σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων των τουαλετών καθηγητών και μαθητών και δημιουργία νέων τουαλετών ΑΜΕΑ.

  Αλλαγή κουφωμάτων στον κάτω όροφο.

  Κατασκευή στέγαστρου στις δύο εισόδους.

  Διαμόρφωση της εξωτερικής εισόδου.

  Τοποθέτηση προβολέων Led στον αύλειο χώρο.

  Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • 2ο Γυμνάσιο:

  Επιδιόρθωση στα λούκια της σκεπής.

  Στεγανοποίηση της στέγης.

  Τοποθέτηση προβολέων Led στον αύλειο χώρο.

  Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ.

  Βάψιμο αιθουσών και εξωτερικά του κτιρίου.

  Διαπλάτυνση της ράμπας οχημάτων.

  Αποκατάσταση της μπροστινής αυλής από καθίζηση που είχε υποστεί.

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • 3ο Γυμνάσιο:

  Αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με λάμπες Led

  Καθαρισμός των πεύκων στην αυλή του σχολείου από μύκητες και κάμπιες.

  Αγορά έγχρωμου φωτοτυπικού μηχανήματος 50 σελίδων / λεπτό.

  Τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου για την εύκολη μετακίνηση μαθητή με προβλήματα όρασης.

  • 5ο Γυμνάσιο:

  Δημιουργία 5 νέων λυκειακών τάξεων, αίθουσα καθηγητών, εργαστήριο φυσικής και χημείας, 4 τουαλέτες μαθητών και μία τουαλέτα ΑΜΕΑ.

  Τοποθέτηση ψυκτών νερού με φίλτρα.

  Χορήγηση χρωμάτων για βάψημο των αιθουσών του Γυμνασίου.

  Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου.

  Αγορά ασπρόμαυρου φωτοτυπικού μηχανήματος 60 σελίδων / λεπτό.

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  Δημιουργία δικτύου ιντερνέτ σε όλες τις αίθουσες

  Αγορά ειδικών οργάνων γυμναστικής.

  • Γυμνάσιο Μυγδονίας:

  Αγορά έγχρωμου φωτοτυπικού μηχανήματος 30 σελίδων / λεπτό.

  Δημιουργία λαχανόκηπου.

  Επιδιόρθωση στέγης.

  Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου.

  Βάψιμο αιθουσών.

  Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ.

  Βελτίωση στα κάγκελα της αυλής, υπερύψωσή τους

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • Λύκειο Μυγδονίας:

  Αγορά έγχρωμου φωτοτυπικού μηχανήματος 30 σελίδων / λεπτό.

  Πλήρη ανακαίνιση της εξωτερικής αίθουσας.

  Επιδιόρθωση στέγης.

  Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου.

  Τοποθέτηση προβολέων Led στον αύλειο χώρο.

  Αγορά διαδραστικού πίνακα για τα σεμινάρια των καθηγητών.

  Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ.

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • Γυμνάσιο Καλλιθέας:

  Τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου στο μπροστινό τμήμα του κτηρίου.

  Επιδιόρθωση στέγης.

  Τοποθέτηση αλεξικέραυνου.

  Επιδιόρθωση εσωτερικών κουφωμάτων.

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • Λύκειο Καλλιθέας:

  Αγορά έγχρωμου φωτοτυπικού μηχανήματος 30 σελίδων / λεπτό.

  Θερμομόνωση του προκάτ κτηρίου.

  Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ.

  Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου υλικών.

  Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου.

  Πλήρης ανακαίνισης αίθουσας βιβλιοθήκης.

  Τοποθέτηση καλωδίωσης και βάσης βιντεοπροβολέα σε όλες τις αίθουσες.

  Αντικατάσταση μέρους των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες Led

  • Σε όλα τα σχολεία:

  Αγορά 30 βιντεοπροβολέων με μεγάλη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων.

  Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

  Προμήθεια αθλητικού υλικού.

  Πυρασφάλεια – αναγομώσεις πυροσβεστήρων.

  Απεντομώσεις – μυοκτονίες – απολυμάνσεις.

  Πλήρη κάλυψη σε γραφική ύλη και προϊόντα καθαρισμού.

  Αδιάλειπτη λειτουργία της θέρμανσης.