Αλλαγές στη φορολοταρία – Θα κληρώνονται σπίτια και αυτοκίνητα

 

Νέους, αποτελεσματικότερους τρόπους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η φορολοταρία της ΑΑΔΕ που δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, σύμφωνα με το Star, δεν έχει επιφέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι το οικονομικό επιτελείο, σκέφτεται να πάει ένα βήμα πιο πέρα με πιο… θεαματικές κινήσεις

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το πορτογαλικό μοντέλο, κατά το οποίο κληρώνονται όχι μόνο μετρητά αλλά και σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια και άλλα.

Σκοπός είναι να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα μετά και την αύξηση του ορίου από 10% στο 30% από το 2020. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται και το σενάριο να κληρώνονται κάθε μήνα κατοικίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, όποια αλλαγή υπάρξει στη φορολοταρία της ΑΑΔΕ, θα τη δούμε από το νέο έτος.

Βασικός στόχος είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και για την προσέλκυση επενδύσεων. Σε ό,τι αφορά τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές, ύψους 30% του εισοδήματος, ώστε να μην επιβληθεί «ποινή», σύμφωνα με το Star, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/11), στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι ο υπολογισμός του 30% θα γίνεται με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.